Članovi odbora za referendum i inicijative Srđ je naš dočekali su studente i zajedno pozvali građane da izađu i glasaju na referendumu u nedjelju 28.04.2013.

26.04.2013. – točno u devet sati, Odbor za referendum i inicijativa Srđ je naš dočekali su kod Konzuma u Gružu autobus studenata iz Zagreba koji su došli glasati na referendumu o golf resortu na Srđu, koji će se održati u nedjelju 28.04.2013. od 7 do 19 sati.

Igor Miošić je u ime Odbora zahvalio još jednom svim volonterima na silnom trudu i satima rada, kako bi se prikupili potpisi, te informirali građani o referendumu.

U nedjelju 28. travnja 2013. održat će se reFERenDUm u gradu Dubrovniku na kojem će osobe s pravom glasa i prebivalištem u Dubrovniku moći odlučiti za ili protiv predloženog Urbanističkog plana uređenja platoa Srđa, prema kojem se pored jednog i po golf igrališta predviđa izgradnja elitnih vila i apartmana namijenjenih prodaji, dodao je Miošić.

Dolazak studenata iz Zagreba ima značaj puno veći od 50-ak dodatnih glasova na reFERenDUmu. Riječ je o simboličkoj gesti koja ukazuje da među mladima postoji svijest o važnosti ovog trenutka. ReFERenDUm u Dubrovniku prvi reFERenDUm raspisan na inicijativu građana, a svojim odazivom građani Dubrovnika mogu pridonijeti da to bude i prvi obvezujući referendum. Nažalost za sve zainteresirane studente nismo bili u mogućnosti osigurati prijevoz.

Osim mladih, veliku zainteresiranost za izlazak na referendum pokazuju i stariji. Proteklih dana dobijamo pozive starijih i nemoćnih, koji se raspituju kako ostvariti svoje glasačko pravo na predstojećem referendumu. Ovom prilikom ih želimo obavijestiti da se obrate na telefon povjerenstva za provedbu referenduma na telefon 020/ 448 -105, gdje će dobiti sva uputstva.

Romana Kalauz, dubrovačka studentica u Zagrebu izjavila je kako je građanska dužnost glasati na referendumu o ovako velikom projektu te da joj nije bio problem provesti noć u autobusu kako bi mogla glasati. Pozivamo sve volontere i simpatizere da dođu danas u 17.30 kod fontane na Uvali Lapad. Zajedno ćemo se proveseliti nakon napornog rada, a svirat će grupa Father McKenzie.

Marko Ercegović, iz Inicijative Srđ je naš je nadodao: "ReFERenDUm je instrument direktnog odlučivanja putem kojeg građani ostvaruju pravo donošenja odluka u pitanjima koja svojim značenjem zahtjevaju sudjelovanje svih građana. Pravo na reFERenDUm nisu vam darovali nositelji vlasti. Pravo na reFERenDUm izborili ste vi - građanke i građani Dubrovnika svojim potpisima. Građanima se u političkoj teoriji smatraju osobe koje sudjeluju u donošenju političkih odluka. Podanicima se smatraju osobe o kojima odluke donose vlastodršci. ReFERenDUm je prigoda da budemo građani. Iskoristimo tu prigodu.

Izađimo u nedjelju na birališta i donesimo odgovornu odluku.

Neka se i naš glas čuje!

© 2013 Srđ je naš! Sva prava pridržana.